Terug naar home

Cursusaanbod

Naast het aanbieden van diverse workshops kan ik ook een cursus, specifiek gericht op het bewegen in water geven:

Aqua Sport Instructeur

Water stelt eigen eisen aan het bewegen. Het is de kunst om de eigenschappen van water ten volle te benutten om trainingseffecten te verkrijgen. Het is aan de instructeur om de deelnemers te leren het water effectief te gebruiken! Behalve goede oefenstof- en muziekkeuze, prettige volgorde en dosering van oefeningen, is de vraag naar een juiste presentatie belangrijk: alle mogelijkheden die je hebt moeten gebruikt en benut worden om op een prettige en professionele wijze over te komen.

Tijdens deze cursus komen naast alle bovengenoemde aspecten ook andere belangrijke onderwerpen aan de orde die nodig zijn voor een goede basis zodat iedere Aqua Sport Instructeur een kwalitatief energieke, resultaatgerichte en verantwoordelijke les kan gaan geven aan zijn doelgroepen.

Aqua Sport voor Senioren

Water is zeker voor deze doelgroep fantastisch om in te sporten. Het is niet voor niets dat deze vorm van aquasport zo populair is in de Nederlandse zwembaden. Maar hoe ziet die doelgroep er nu eigenlijk precies uit. Wie doen er mee en wat verwachten ze? En hoe ga je met ze om? Bovenstaande vragen komen uitgebreid aan de orde tijdens de cursus, evenals alle do’s en don’ts die voor onze senioren zo van belang zijn.

Na afloop is de instructeur in staat om op verantwoorde en betrokken wijze iedere bezoeker op zijn of haar eigen niveau uit te dagen!

Aqua Fit & Slank

Bij sommige zwembaden al op het programma maar bij jullie nog niet? Ik help graag mee met het opstarten en organiseren van dit beweegprogramma.

Aqua Fit & Slank is een concept met advies van een voedingsdeskundige over gezonde voeding en een bijpassende leefstijl. De voedingsdeskundige bespreekt eetgewoontes, geeft tips en daarnaast is er voldoende tijd voor vragen en het uitwisselen van ervaringen. Tot slot wordt er tijd ingeruimd voor meet- en weegmomenten om de vooruitgang bij te houden.

Aansluitend aan het voedingsadvies is er een actieve workout in het water.

Dit kan een voorbeeld zijn hoe de accommodatie de activiteit wenst weg te zetten; ik denk graag mee en reiken ideeën aan betreffende de invulling van Aqua Fit & Slank in jullie zwembad.

WaterBootCamp

Dé trend binnen de zwembaden, dus een uitgesproken gelegenheid om nieuwe doelgroepen te creëren: de laatste jaren is de aquasport bezig zich te ontwikkelen tot een zeer populaire en gevarieerde sportactiviteit en om in te spelen op de vraag van de markt is nu het moment om het nieuwe WaterBootCamp te introduceren.

WaterBootcamp is overgewaaid vanuit Amerika en is een nieuwe activiteit in het zwembad, gericht op de actieve sporter. Het is ontstaan uit jaren ervaring met diverse duik- en overlevingstrainingen, militaire achtergronden en speelt in op een behoefte van mensen om lekker te trainen in en rondom het water, anders dan alleen baantjes zwemmen.

Een unieke, nieuwe, leuke en uitdagende zwembadtraining met een afwisselend aanbod in het water en ‘op het land’. Zeer geschikt voor de fitte sporter, maar ook voor diegenen die de conditie en spierkracht willen gaan opbouwen. Bijzonder effectief op het gebied van calorieverbranding en bovendien erg plezierig om te doen!

Samengevat; WaterBootcamp is een inspannende workout met pittige, stevige en fanatieke oefeningen (zonder muziek). Voor die mensen die een andere manier van trainen zoeken, mensen die alleen zwemmen te eentonig vinden, iets gaafs zoeken, daarvoor is WaterBootCamp bedoeld!

Om jou én je accommodatie in staat te stellen om WaterBootCamp op te kunnen starten is deze cursus de manier om je voor te bereiden. Behalve het opfrissen van theoretische achtergronden van waterwetten, trainingsleer en spierwerking, gaan we ook dieper in op de presenter, de instructeur die de uitdagende factor is in dit geheel!

Voorts wordt aangegeven hoe je zelf een les en een lessenreeks samenstelt en krijg je een overzicht van diverse mogelijkheden aan oefeningen. Handige lesvoorbereidingsformulieren, verschillende opties voor organisatie van een les, het gebruik van diep en ondiep water en de kant. Daarnaast behandelen we welke materialen er gebruikt kunnen worden met WaterBootCamp.

Deze cursus is geschreven als verdieping voor mensen die de AFI opleiding of een vergelijkbare cursus hebben gevolgd.

Het is belangrijk dat je zelf gemotiveerd bent en dit als professionele trainer kunt overbrengen op de deelnemers! Hoe enthousiaster en vaardiger de instructeur is, hoe groter de kans op succes én hoe effectiever en leuker de lessen zijn voor de deelnemers. Jouw uitstraling is bepalend of WaterBootCamp de hit wordt in jouw accommodatie! Ik reik daarom graag tools aan om te helpen met het opstarten van deze nieuwe activiteit in het zwembad.

Incompany

De training wordt op de eigen locatie gedaan, oftewel incompany. Voordeel hiervan is dat de instructeurs zich thuis voelen, er gewerkt kan worden met de bestaande mogelijkheden binnen de accommodatie en bovendien hoeven de medewerkers de deur niet uit. Ook belangrijk, de opdrachtgever bepaalt wanneer, welke dag en welk tijdstip de training plaatsvindt.

Op maat wordt er individueel gewerkt aan de eigen doelstelling(en) en daarnaast aan die van het bedrijf; dé manier om binnen de organisatie uniformiteit uit te dragen.

Als ervaren instructeur en trainer, maak ik er graag een sport van om het beste uit anderen te halen, denk ik mee in de bestaande specifieke situatie en daarin nieuwe mogelijkheden. De aanwezige kennis en kunde in het bedrijf is altijd het uitgangspunt. Authenticiteit, enthousiasme, concreet en resultaatgericht is vanzelfsprekend.

Denk je dat een van deze workshops iets voor jouw medewerkers zou kunnen zijn, of denk je dat dit iets is voor je collega's in het zwembad of voor jezelf is, neem dan contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 06-52345062.
Meer informatie over:
 
Privacy