Terug naar home

Zwemonderwijs ABC

Mijn doel is kinderen op een kindvriendelijke manier te leren zwemmen volgens de eisen van het landelijk erkende Zwem ABC. Veiligheid en veelzijdigheid staan hierin centraal. Modern zwemonderwijs gegeven door een deskundige zweminstructeur die regelmatig mee het water in gaat!

Voor kinderen vanaf 4-5 jaar een les vol kindgerichte activiteiten met als uitgangspunt dat kinderen tijdens deze periode tot aan het ABC-diploma, en wellicht nog lang daarna, de tijd van hun leven hebben in het zwembad! Want water, dat is vermaak en plezier. Daarnaast zie ik de zwemlessen ook als eerste kennismaking met georganiseerd sportief bewegen.

Met de activiteit 'Zwemmen op herhaling' bied ik voor volwassenen de mogelijkheid aan om (weer) te leren zwemmen. Voor mensen die bijvoorbeeld wel een diploma hebben maar weinig meer hebben gezwommen en dit graag weer eens willen oefenen onder begeleiding. Of voor degene die (nog) geen diploma hebben of nog niet kunnen zwemmen en dit graag zouden willen leren.

Het A-diploma halen kan, maar het zal zeker niet het streven zijn. Belangrijk is dat volwassenen nu de mogelijkheid krijgen om onder begeleiding van een ervaren zweminstructeur het zwemmen weer op te kunnen pakken. Het gaat erom dat de mensen zich (weer) veilig voelen in het water. 
Privacy