Terug naar home

Fifty Fit

Bij gezond ouder worden hoort bewegen. Wie regelmatig beweegt blijft langer mobiel.

Aquasport is voor iedereen geschikt; zowel voor jong als oud, voor wel of geen conditie, ook voor niet-zwemmers en voor mensen met klachten zoals reuma, astma en hart- en rugklachten. Speciaal voor vijftigplussers die meer willen bewegen is er Fifty Fit. Met een groep leeftijdsgenoten wordt in een ongedwongen sfeer gewerkt aan het verbeteren of op peil houden van ieders conditie.

Een Fifty Fit les is niet te ingewikkeld en natuurlijk op eigen niveau en tempo uit te voeren. Niets moet, alles mag tijdens deze activiteit. Bewegen in water is een veilige manier van bewegen daar de kans op blessures zeer gering is, het is ook minder belastend waardoor alles langer vol te houden is. Bewegen in het water gaat veel makkelijker dan op het droge. Gewrichten worden bijna niet belast, terwijl de spieren door de oefeningen versterkt worden. Deelnemers die regelmatig meedoen aan een Fifty Fit-training kunnen zich steeds langer en intensiever inspannen zonder moe te worden of buiten adem te raken.

Water betekent plezier, uitdaging, ontspanning én het biedt voordelen zoals weerstand en opwaartse kracht, waarbij gebruik gemaakt kan worden van diverse materialen die de weerstand vergroten. Vrijwel alle spieren worden gestimuleerd zoals armen, benen, rug- en borstspieren en het hart waardoor er een perfecte vorm van bewegen ontstaat. Bovendien is sporten met leeftijdsgenoten gezellig en werkt stimulerend!

Tijdens Fifty Fit staan het op peil houden van het uithoudingsvermogen en het lenig blijven in de spiergroepen bovenaan. Men staat in heupdiep water dus een zwemdiploma is niet nodig.
 
Privacy