Terug naar home

Nieuwe activiteit Aqua Fit & Slank!

We zijn allemaal gebaat bij een gezonde levensstijl zonder overgewicht. Als je je gezond en fit voelt ga je stralen en zit je lekker in je vel!

Aqua Fit & Slank

Voeding speelt een belangrijke rol als het gaat om je gezondheid, je fit voelen en lekker in je vel zitten. Gezond eten verlaagt het risico op onder meer overgewicht. Overgewicht is één van de belangrijkste oorzaken van het ontstaan van hart- en vaatziektes en diabetes. Wil je nu het optimale rendement uit gezond eten halen, dan dien je dit te combineren met (meer) bewegen. Om hieraan invulling te geven heb ik samen met een voedingsdeskundige de cursus Aqua Fit & Slank opgezet. Met deze cursus hebben wij een complete aanpak ontwikkeld om de twee belangrijkste componenten van een gezonde leefstijl in één pakket aan te bieden: bewegen en voeding! De allerbeste manier om blijvend af te slanken.

Omdat de weg naar een gezonde(re) leefstijl veelal te maken heeft met het aanpassen van bepaalde gewoontes en het inpassen van nieuwe activiteiten duurt de cursus Aqua Fit & Slank 12 weken. De cursus is bedoeld voor iedereen die blijvend wil afslanken. Met afslanken bedoelen we niet alleen gewichtsverlies, maar vooral vetverlies (afvallen in centimeters). Als je meer gaat bewegen krijg je meer spieren en die hebben natuurlijk ook gewicht. Zelfs nog meer dan je vet! Je gewichtsverlies kan daardoor achterblijven ten opzichte van het vetverlies.

Een hulpmiddel bij het afslanken en handhaven van je nieuwe lichaamsgewicht is bewegen. Een uur bewegen kost natuurlijk veel meer calorieën dan een uur op de bank zitten en na het bewegen verbrand je ook nog een tijdje meer calorieën. Je krijgt stevigere spieren en een betere conditie. Je wordt er fit van en dat voel je ook. Bovendien zorgt een groter volume aan spieren voor een hogere stofwisseling in rust.

Voedingsdeskundige

De voedingsbegeleiding bestaat uit een intake waarbij aan de hand van een analyse je eetpatroon en een reëel streefgewicht bepaald wordt. Je krijgt aan de hand hiervan niet een heel strak dieet maar vooral veel handige voedingstips. Daarna heb je gedurende de cursus iedere week een theorie-gedeelte met tips, meet- en weegmomenten. De wijze van verdeling van deze contactmomenten wordt geheel toegespitst op jouw persoonlijke wensen.

Fit

Elke week heb je ook een aquasportles in zowel diep als in ondiep water waarbij behalve aan het uithoudingsvermogen ook aan de spierversterking wordt gewerkt. Het beste resultaat bereik je door meerdere malen per week matig intensief te bewegen. Minimaal twee tot drie keer per week wordt aanbevolen. Je wordt er fit van en dat voel je ook. Tijdens de cursus kun je naast de les ook onbeperkt meedoen aan alle andere aquasportlessen en banen zwemmen.*

Wanneer

Er kan op een willekeurige datum gestart worden; uit ervaring blijkt dat starten in het voorjaar (januari) en in het najaar (augustus/september) de voorkeur heeft bij de deelnemers. Het tijdstip van de cursus kan zowel in de ochtend of in de avond zijn, bijv. van 19.00-20.00 uur theorie bijeenkomst en van 20.00-20.45 uur aquasport. De eerste les is een GRATIS proefmoment waarbij de deelnemer kan komen kijken en meedoen! Je kunt natuurlijk alleen of samen met een vriend of vriendin starten. Het resultaat is vaak beter als je start met iemand die dezelfde doelstelling heeft.

Kosten

Cursusprijs, startdatum, tijdstip evenals duur etc. bepaalt het zwembad zelf; ik kan daarbij adviseren.

* mogelijkheden worden door het zwembad vastgesteld

 
Privacy