Terug naar home

Aerobics (high en low impact)

Van een goede lichamelijke conditie word je niet alleen gezonder, maar ook vrolijker en zelfbewuster. Geen wonder dat zoveel mensen zo graag iets aan beweging doen. En ondanks het komen en gaan van steeds nieuwe bewegingsvormen is aerobics een klassieker in de sportwereld.

Aquarobics Iedereen kan aan aerobics doen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, hoe goed je conditie is of hoe zwaar je bent. Aerobics is namelijk een verzamelnaam voor het bewegen op muziek.

Dansen en springen
Je bouwt uithoudingsvermogen op, je spieren worden sterker en je longinhoud groter. Met plezier bewegen op opzwepende muziek; aerobics kan voelen als een goed feestje! Je kunt dan niet meer stoppen met dansen en springen. Zelfs als je daarvoor een afkeer had van sporten.

Verschillende vormen
Het doel van aerobics is de longinhoud te vergroten en de algehele conditie te verbeteren. Er zijn veel vormen van aerobics zoals:
  • Low-impact Aerobics is minder intensief, zonder sprongen; minder belastend voor knieën en enkels.
  • High-impact Aerobics is een high-intensity les, puur gericht op conditie, is meer intensief, erg conditioneel met sprongen.
  • Shape: Bij deze vorm van aerobics doe je veel spierversterkende oefeningen, waarbij je hulpmiddelen zoals gewichtjes en elastische banden gebruikt. Er worden bij veel sportscholen diverse namen gebruikt voor deze work-out zoals bodyshape, bodyfit, cardio-shape (een mix van hi-lo impact en spierverstevigende oefeningen etc.
  • Step aerobics met gebruik van een step, vooral bedoeld om de spieren te versterken en vet te verbranden.
  • Dans aerobics zoals body jam, streetdance en Zumba.
 
Privacy